top

PRZEPISY

A oto kilka prostych przepisów z użyciem naszych produktów

Przepisy z Użyciem Kryształków

Omlet z cukinii z cynamonem

Składniki:500 g cukinii,2 cebule, Oliwa z oliwek, 2 jajka, 2 łyzki maąki, kryształki z olejkiem cynamonowym.
Przygotowanie:Pokrój cukinię i cebulę w talarki. Posyp solaą i pieprzem i podsmaz. na oliwie. Po 1 minucie przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Zdejmij pokrywkę i pozwól warzywom odparować. Przygotuj ciasto omletowe - wymieszaj zółtka z mąką i kryształkami cynamonu ( 2 szczypty), a białka ubij na pianć. Całość delikatnie wymieszaj i wlej na patelnie; z podsmażoną cukinią ( ważne aby w warzywach było jak najmniej wody). Masę omletową wymieszaj z cukinią i smaż aż powstanie jednolity placek. Przed podaniem całość posyp kryształkami cynamonowymi Pycha!

Ciasteczka o smaku bergamotki z migdałami

Przepis:: wymieszaj w blenderze tarte migdały, wodę , cukier, jajka i Kryształki Bergamotka. Dodaj mąkę ryżową i drożdże. Przełóż do foremki i piecz przez 25 minut przy termostacie ustawionym na poziomie 6.

Więcej na strefabio.blogspot.com

Przepisy z Użyciem Kwiatów Jadalnych

Quinoa z kwiatem pomarańczy

Składniki:200 g Quinoa, 2 duże marchewki, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 duże jabłko, 1 łyżka jadalnych kwiatów pomarańczy, 1 łyżka octu balsamicznego, 1 łyżka oliwy z oliwek Ugotuj Quinoę i ostudź.
Przygotowanie: Marchew zetrzyj na tarce z grubymi oczkami, szczypiorek posiekaj a jabłko pokrój w małą kostkę.Ugotowaną Quinię wymieszaj z marchewką, jabłkiem i szczypiorkiem i dodaj łyżkę kwiatów pomarańczy. Dolej łyżkę octu balsamicznego i oliwy z oliwek. Dopraw solą i białym pieprzem do smaku i odstaw na pół godziny przed podaniem.

Charakterna - Chabrowa sałatka ziemniaczana

Składniki: 0,5 kg ziemniaków, 5 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 łyżka octu balsamicznego, 1 łyżeczka musztardy, 1 szalotka, 1 łyżeczka chabrów, 1 łyżeczka szczypiorku
Przygotowanie: Ugotuj ziemniak w mundurkach. Obierz je ze skóry i powystygnięciu pokrój na talarki. Wymieszaj oliwę, octy, musztardę i chabry, aby uzyskaū gęsty sos. Szalotki i szczypiorek drobno posiekaj. Wymieszaj ziemniaki z szalotkami, zalej przygotowanym sosem, wymieszaj i posyp szczypiorkiem i szczyptą chabrów. Odstaw na 20 minut.

Więcej na strefabio.blogspot.com

 


bottom